Produktion af spisekastajner

Produktionen består i skrivende stund af 200 træer af hovedsorten “Bouche de Betizac” samt bisorterne “Marigoule”, “Marron de Lyon” og “Belle Epine” spredt udover et areal på 10.000 m2.

Plantagen planlægges, så den med tiden både skulle blive økologisk men også biodynamisk. På marken er sat 200 økologiske kastanjetræer og under dem vil der
være et tæppe af mikrokløver som skal stå for tilførslen af næringsstoffer. Udover næring til kastanjetræerne bidrager kløveren med føde til bierne samt indsamlet honning. Samtidig er der anlagt vanding på alle træer, så de ikke bliver tørkeramt og giver derved en stabil produktion hvert år fremadrettet.

Når den første kastajne falder af træerne i begyndelsen af oktober starter sankningsprocessen og fortsætter til udgangen af uge 42. Kastajnerne bliver sanket med nøddesamler, hvorefter de vaskes i kalkfri vand og nænsomt lagt i kasser på tørrestativer indtil salg (se ovenstående billede).