Opsætning af Misteltenfrø

SONY DSC Gren på tykkelse med en blyant eller gren fra året før udvælges. Se efter at andre grene ved blæst ikke rammer, eller gnider sig på det sted frøet sættes. Tør eventuelt grenen med en let fugtig klud, så alger fjernes ( de kan være årsag til at sugekopperne ikke får sig etableret). Når grenen er tør klemmes bærrene på ( bedst at sætte to på hvert sted ), fjern skallerne. Bemærk at der ikke er forstadier til nye knopper på stedet hvor frøet sættes.
SONY DSC Således sidder frøene bedst før værktøj sættes på. Værktøj har en stor beskyttelse overfor musvitter, der for at overleve gerne spiser frøene, når de har sat sig fast på grenen og endnu ikke har spiret.
SONY DSC Værktøj sættes på, så åbning vender op. Skulle det blive regnvejr i den første tid efter opsætning, vil de blive fanget og kan påsættes igen når det bliver tørt. vent ikke for længe, da frøet herved tørrer ind i nettet og kan ikke bruges igen.
SONY DSC En lille fane af rødt eller orange påsættes grenen, dog uden at genere frøene, herved kan påsætningsstedet altid findes igen. Omkring midt i august fjernes værktøj, og frøene skulle herefter kunne klare sig selv.

Kunder har gjort mig opmærksom på at gråspurve kan fjerne de små spirende frø, så vær opmærksom på dette og lad eventuelt værktøjet side i en længere periode eller på anden måde beskytte frøet.